Iubirea, singura soluție

1 iun.

 

Am avut momente de cruntă neiubire față de mine și, implicit, față de tot ceea ce mă înconjura, față de viața mea. Momente de depresie continuă, depresie pe care mintea mea o controla atât de bine. Vedeam doar problemele din viața mea, le scoteam în evidență cu fiecare ocazie, mă simțeam importantă când puteam povesti despre cât de grea este viața mea, prin câte încercări mă face să trec și, vai, nimeni nu se află într-o situație mai proastă și mai fără speranță. Cred că mulți dintre voi vă regăsiți în această descriere.

Ceea ce căutam de fapt, era compasiunea celorlalți, atenția celorlalți. De ce? Pentru că nu mă validam eu pe mine, nu mă respectam eu pe mine, nu mă iubeam eu pe mine.

Ceea ce nu realizam eu, și nu realizează nici cei care gândesc în acest fel, este că viața e un dar, nu un câmp de luptă. Viața este o binecuvântare iar noi am uitat să fim recunoscători pentru ea și pentru lucrurile mici sau mari din ea, pentru faptul că ni s-a mai dat o șansă și azi să schimbăm ceva, să ne trezim și să devenim responsabili pentru tot ceea ce ni se întâmplă.

Am deschis ochii și azi! Ce lucru minunat și totuși noi îl luăm ca și când ni se cuvine!

Acum, te întreb, ești dispus să faci o schimbare în viața ta? Ești dispus să trăiești în prezent, ci nu cu regrete și gânduri la ce s-ar fi întâmplat dacă ai fi acționat într-un alt fel? Ceea ce s-a întâmplat a trecut iar tu nu mai poți face nimic cu privire la asta. Nu trăi nici așteptând mereu ceva ce se va petrece într-un viitor mai puțin sau mai mult îndepărtat. Trăiește azi!

Iuhuuuu!!!

Ziua de azi e nemaipomenită și nu se mai întoarce orice ai face tu. Fă-o cea mai frumoasă din viața ta! În fiecare zi! 🙂

Iubește-te pe tine și e de-ajuns. Iubirea pentru ceilalți vine la pachet, nu se poate altfel și nu se poate invers.

Iubirea, un termen mult prea des invocat fără a avea nici o legătură cu esența acestuia. Simt iubire când scriu aceste rânduri și știu că e un sentiment autentic pentru că nu am nevoie de nimeni și nimic din exterior care să mă facă să simt așa. Simt iubirea față de Dumnezeu, care este în mine, în oamenii din jurul meu, în aerul pe care îl respir, în tot ceea ce mă înconjoară. Îmi dau lacrimile în fața sentimentului sublim de a fi parte dintr-un Întreg, parte din ceva ce nu a existat niciodată separat. E doar o parte a minții mele ce vroia să mă facă să-mi uit originea, să-mi uit măreția, să-mi uit frumusețea și perfecțiunea din spatele miilor de imperfecțiuni.

Iubește-te pe tine, iubește-ți părțile bune și părțile mai puțin bune, iubește-ți frica și nesiguranțele cu care acționezi, iubește-te și aprobă-te exact așa cum ești tu și încearcă să devii cea mai bună variantă a ta, în fiecare zi.

Vei vedea că asta va influența viața ta pe toate planurile.

E mai bine să iubești decât să nu iubești, iar eu, aici, nu mă refer la iubirea dintre două persoane, ci la iubirea pentru cunoscuți și necunoscuți, la iubirea pentru viață, pentru ceea ce te înconjoară, pentru calitățile tale dar și pentru micile imperfecțiuni.

Iubirea îți va influența în bine starea de sănătate, situația financiară, relațiile. Iubirea te face mai pozitiv, iar cu cât vei deveni mai pozitiv, cu atât mai multe lucruri pozitive vei atrage în viața ta. Iubirea chiar este cea mai puternică forță din Univers.

Atunci când iubești știi că poți face tot ceea ce îți propui, că n-ai limite, că ești una cu Dumnezeu și nimeni și nimic nu îți poate lua asta.

Când simți în acest fel accepți că tot ceea ce se întâmplă în viața ta ai creat tu și este cea mai bună variantă a ceea ce se putea întâmpla.

Încetează să te focusezi pe viața altora! Asta înseamnă că nu ai o viață proprie. Viața ta este despre tine și despre ceea ce poți face pentru a o trăi cât mai conștient și frumos.

Încetează să mai dai sfaturi fără ca cineva să ți le fi cerut! Ne impunem propriile păreri și credințe și de fapt vrem doar să controlăm viețile celor de lângă noi. Ce înseamnă asta?

Înseamnă că viața noastră e atât de lipsită de iubire și sens încât ne focusăm pe viețile celorlalți. Mare sursă de nefericire și de neiubire!

Mi-am trăit cel puțin 80% din viața de până acum în acest fel și chiar și acum când conștientizez că lumea mea sunt eu iar fericirea înseamnă să mă focusez pe viața ce mi-a fost dăruită, nu pe cea a celorlalți, tot mai apare impulsul de a da sfaturi pe care nici măcar eu nu le urmez.

Pffff… avem mult de lucru la ceea ce a prins rădăcini și a crescut în subconștientul noastru, dar toată puterea este în noi, nu în ceilalți, nu în ceea ce se întâmplă. Totul se întâmplă DOAR pentru că am făcut noi să se întâmple. 🙂

Dacă te iubești și ești fericit, pur și simplu vei străluci, iar odată cu tine va străluci tot ceea ce te înconjoară. Vei lumina odată cu viața ta și viața celor din jurul tău. Nu-i așa că e minunat? 🙂

Eu sunt fericită!

Poți fi și tu la fel?

Încetează să mai cauți motive pentru a fi fericit. Mintea te poate sabota și amăgi în multe feluri. Nu o asculta!

Fericirea pleacă din interiorul tău, nu vine din exterior.

Voi fi fericit când voi fi sănătos!

Voi fi fericit când voi avea bani!

Voi fi fericit când voi avea o relație împlinită!

Cunoști afirmațiile astea? Ca și mine, probabil ți le-ai spus de multe ori. De fapt, este exact invers!

Voi fi sănătos când voi fi fericit!

Voi avea bani când voi fi fericit!

Voi avea o relație împlinită când voi fi fericit!

Nu mă crezi?

Te provoc să verifici! 🙂

3 thoughts on “Iubirea, singura soluție

  1. Fericirea nu pleaca și nu vine.
    Fericirea este tot timpul in noi!
    Doar noi suntem răspunzători de starea de fericire sau nefericire pe care o trăim!
    ….mai multe intr-o alta ediție…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.