Niciodată nu e prea târziu să schimbi direcția dar, totuși, nu aștepta la nesfârșit!

8 apr.

 

Se spune că nu contează de unde vii, ci contează unde te duci. Avem tendința de a căuta motive, pe care le și argumentăm foarte bine, are grijă mintea noastră să facă asta, pentru a nu face ceea ce știm că este bine pentru noi, pentru a nu face pasul spre o schimbare pozitivă.

Cred că știi și tu cum este:

  • Nu sunt pregătit pentru acest job( dar nu fac nimic ca să schimb acest aspect).

  • Nu am bani pentru a participa la acest curs, care știu că m-ar ajuta să cresc( dar am bani să ies cu prietenii în oraș, în fiecare seară).

  • Nu citesc azi pentru că sunt prea obosit după o zi de muncă( dar pierd ore în șir în fața televizorului).

  • Nu scriu azi pentru că am nevoie de timp pentru a mă pune în starea necesară și nici inspirație nu am( dar nu m-am pus cu foaia și pixul în față).

    Mi se mai întâmplă, recunosc. 😀

Avem tendința de a ne pierde timpul cu lucruri neimportante, cu gândul că pentru lucrurile importante avem timp mai târziu. E adevărat că niciodată nu e prea târziu pentru a face o schimbare în viața ta dar, totuși:

-Nu aștepta prea mult!

Nu mai lăsa acțiunile importante de azi pe mâine pentru că se întâmplă în felul următor. Tu tot amâni să faci ceva care te-ar pune pe calea dorită de tine și vine viața însăși și îți dă un șut în fund. E mult mai dureros, crede-mă. Dacă nu urci treapta de bună voie și conștient, ”viața” te lovește, iar tu o să crești, pentru că a venit momentul. Acum mă întreb:

  • De ce să aleg să mă las purtat(ă), prin viață, ca frunza de vânt, când pot să aleg calea conștientă, calea în care mă educ, pentru că știu că toată viața o să am de învățat și niciodată nu va fi prea mult, calea în care îmi creez circumstanțele potrivite și nu stau să aștept momentul potrivit?

Când am început să scriu pe acest blog mintea îmi tot zicea că nu vin cu nimic nou prin scrierile mele. Am hotărât însă( recunosc, cu puțin ajutor) că nu o voi mai asculta, ci o să scriu despre ceea ce știu și despre ceea ce pe mine m-a ajutat să mă înțeleg mai bine și să conștientizez foarte multe lucruri. Am ales să încep să scriu fiecare articol cu gândul: ”poate pentru mulți sunt lucruri știute, dar nu se știe niciodată pe cine pot inspira, influența, într-un mod pozitiv”. Chiar și o singură persoană dacă a fost inspirată și ajutată de articolele mele, eu sunt fericită. Pentru că degeaba știi multe, dacă nu le împărtășești cu ceilalți. Vor fi întotdeauna persoane care au ce învăța de la tine, iar tu ai de învățat ceva de la fiecare persoană întâlnită.

Revenind la subiectul articolului de astăzi, îți zic:

Dacă simți că ceva nu funcționează așa cum ți-ai dori, schimbă direcția!

Nu-ți fie teamă să schimbi cât mai multe poteci în viață, până ajungi să găsești poteca ta. O vei recunoaște, te asigur, doar nu renunța să o cauți și nu-ți fie teamă să faci lucruri noi.

Învață să iei hotărâri rapide, pentru că timpul trece, iar dacă te gândești că ai tot timpul din lume, atunci eu mă gândesc că procrastinezi și ești genul de persoană care așteaptă mereu momentul perfect. Nu există un asemenea moment!

Acum este momentul perfect, altul nu există!

Nu știi dacă e momentul potrivit pentru ceva?

Avântă-te și încearcă, altfel nici nu vei ști vreodată!

Ideea este că vom avea întotdeauna ceea ce credem subconștient că merităm, nimic mai mult.

Lucrează la convingerile tale, lucrează la puterea de a acționa chiar și atunci când nu cunoști toate detaliile. E nevoie să cunoști destinația. Restul vei descoperi pe parcurs.

Tu doar treci la fapte!

Recunosc că am momente când stau în zona de confort și mai recunosc că am ceva experiență în a amâna lucrurile, dar am ales să nu mai las viața să-mi dea șuturi în fund pentru a progresa. Mă educ și acționez conștient spre direcția dorită.

Te provoc și pe tine să faci la fel!

Încă ceva!

Atunci când vrei ceva, indiferent că vorbim de iubire, bani sau sănătate, gândește-te:

-Tu dăruiești altora, fără vreo așteptare, din ceea ce îți dorești?

Te-ai prins! 😉

Începe să dăruiești fix ceea ce tu îți dorești!

Știu că mă repet, dar e singura cale.

Iubește-i pe cei de lângă tine, fără a aștepta ceva în schimb, și vei avea parte de iubire.

Dăruiește cu dragoste din ceea ce ai și bucură-te că ai făcut pe cineva fericit. Astfel vei avea parte de abundență în viața ta.

Plătește la farmacie rețeta unui om simplu, care renunță la ceva pentru a-și putea plăti medicamentele, și vei avea parte de sănătate.

Tot ceea ce sădim va crește, va rodi și se va manifesta în viața noastră fizică, așa că ai grijă ce sădești și, mai ales, ai grijă să uzi semințele pozitive. Astfel ele vor rodi mai repede. 🙂

Asta e. 🙂

Spor la sădit, la udat și la recoltat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.