Nu-ți fie teamă să-ți propui mai mult!

6 feb.

 

Mă tot întreb: de ce oare ne este frică să ne propunem obiective mari? De ce ne limităm singuri, spunându-ne că obiectivul ăla mic ne ajunge? De ce credem că nu merităm mai mult?

E clar că nu ne iubim și nu ne apreciem îndeajuns. Ne limităm potențialul pe care Dumnezeu l-a pus, fără excepție, în fiecare dintre noi.

”Suntem ceea ce facem în mod repetat, prin urmare, excelența nu este un act, ci un obicei.”

                    • Aristotel

Fiecare zi este unică și îți dă șansa să o iei de la zero. Indiferent unde te-ai afla în acest moment, poți decide să fii cel ce vrei să fii.

Nu veni cu scuza că tu nu poți. N-ai putut până azi, dar azi poți să-ți dai o șansă să POȚI. Ok? Încearcă!

Dacă nu faci primul pas spre ceea ce-ți dorești, ci doar îți plimbi prin minte o mie de motive pentru care tu nu ai cum să realizezi acel ceva pe care ți-l dorești, rămâi blocat în același punct, în aceeași neputință.

Observ la multe persoane obsesia de a-și dovedi că au avut dreptate și iată, lucrurile au mers prost, exact așa cum au preconizat. De ce să te aștepți că lucrurile vor merge prost, când poți să speri și să te aștepți că ele vor merge excepțional?

Ce câștigi dovedindu-ți că ai avut dreptate și lucrurile au mers prost? Normal că au mers prost, dacă tu te-ai apucat de ele cu aceste gânduri. Dacă ai intrat cu speranțe de reușită, dar nu a ieșit cum te-ai așteptat, poți să recadrezi situația și să vezi cum poți transforma totul într-o lecție și într-un nou punct de plecare spre ceea ce îți dorești.

Nu te fixa cu gândul pe nereușite, fixează-te pe cum poți întoarce totul în avantajul tău, pe cum poți folosi ceea ce s-a întâmplat și ceea ce trăiești acum la atingerea obiectivului tău.

Dacă îți propui, să zicem, să economisești 1000 de lei pe an, rareori stângi mai mult. De ce? Pentru că mintea ta s-a limitat la suma de 1000 de lei.

Deschide-ți mintea și propune-ți obiective de neatins. Chiar dacă nu le vei atinge, măcar vei ajunge cât mai aproape de ele.

Deschide-ți mintea și vei vedea soluții pe care nu le-ai văzut până acum, soluții ce au existat și înainte doar că, nu ți-ai dat voie să le vezi, te-ai limitat singur.

Nu-ți fie teamă să-ți propui mai mult!

Chiar dacă va trebui să plătești un preț pentru a avea ceva, pentru că este inevitabil, așa funcționează Universul, măcar plătește pentru ceva ce chiar a meritat.

Cu cât visezi mai mare, cu atât ești mai puternic!

Dă-ți voie să vrei mai mult!

Nu-ți fie teamă să pornești, chiar de la zero, ceva care te face să te simți viu, să simți că trăiești și ești recunoscător pentru asta.

Dumnezeu să te binecuvânteze, om frumos! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.