Fă primul pas, apoi ai răbdare! Ceea ce sădești, nu răsare într-o zi

15 ian.

 

 

Hello! V-a fost dor de mine? 🙂

Am trecut printr-o perioadă de acomodare într-o lume nouă și încă am multe de repetat pentru a mi le aduce în zona de confort.

Am făcut o alegere, nu știu dacă a fost bună sau rea, dar, mi-o asum în totalitate.

Atunci când faci o alegere și, în faza de început, pare că totul merge aiurea, nimic nu iese așa cum îți închipuisei tu, se pare că ai avut niște așteptări. Realiste sau nerealiste, nu prea e bine să ai așteptări.

Dacă totuși le-ai avut, dar realitatea e alta, nu poți decât să îți acorzi multe momente cu tine și să asculți. Să lași viața să-ți vorbească și să nu iei hotărâri pripite. Adică: dacă nu a mers așa cum te-așteptai, să te întorci în zona de confort.

Nu e cea mai bună soluție!

Când ești în astfel de momente, adu-ți aminte de scopul tău, de ceea ce știi că vei deveni după această experiență, chiar dacă acum nu este ceea ce ai gândit tu că va fi. Ai ales să faci asta pentru un scop mult mai mare, așa că dă tot ceea ce poți, implică-te 100% în ceea ce ai de făcut, și vei vedea că începutul sau ”noul” este întotdeauna mai greu, dar, după ceva timp, zona ta de confort se va mări și ceea ce era greu va deveni floare la ureche”. 🙂

Poți fi tot ceea ce vrei să fii, poți face tot ceea ce vrei să faci, dacă ești dispus să depui efortul necesar.

Uneori va însemna să depui ore de muncă și efort în plus, deși poate nu ți-ai fi dorit asta. Ești dispus la așa ceva?

De foarte multe ori tindem să fim nerăbdători, să vrem rezultate imediate. Tu poți să ai răbdare?

O să închei cu un fragment din cartea Dacă vrei să umbli pe apă, trebuie să cobori din barcă, scrisă de John Ortberg. Recomand tuturor această minunată carte.

Celor mai mulţi dintre noi ne place să auzim predici despre puterea lui Dumnezeu. Biblia abundă în imagini care ne dau siguranţă: El este stânca, cetăţuia, turnul de scăpare; El este împărat şi războinic; El face din nori carele Sale de luptă şi călăreşte pe aripile vântului. Ni se spune că Dumnezeu face pământul să se cutremure cu o singură privire, face munţii să fumege cu o simplă atingere şi atunci când îşi ridică glasul, pământul se topeşte.

 

Cei mai mulţi oameni pe care-i cunosc adoră să asculte povestiri şi să vadă imagini despre Dumnezeul puternic pe care-L slujim. Dar aici este problema: Simpla informaţie nu este de ajuns pentru a crea fiinţe umane curajoase. Pot primi multe informaţii care să mă asigure că puterea lui Dumnezeu îmi este de ajuns.

Dar simpla informaţie nu transformă mintea şi caracterul.

Sunt necesare unele acţiuni şi experienţe pentru ca o astfel de transformare să aibă loc.

Cu alte cuvinte, poţi experimenta puterea lui Dumnezeu, dar trebuie să faci primul pas. Aceasta nu implică doar o recunoaştere mentală a puterii lui Dumnezeu, ci şi un pas activ bazat pe presupunerea că Dumnezeu este demn de încredere.

Dar tu? Există vreo provocare în viaţa ta destul de mare încât să nu ai nici o speranţă de a o rezolva decât cu ajutor din partea lui Dumnezeu?

Dacă nu, ar trebui să iei în calcul posibilitatea că nu te confrunţi cu provocări adevărate.

Dacă vrei să umbli pe apă, trebuie să fii dispus să-ţi uzi mai întâi picioarele. Apoi vei descoperi că a meritat riscul.

Când îmi asum riscul de a face donaţii generoase, descopăr că pot avea încredere că Dumnezeu îmi va purta de grijă — dar mai întâi trebuie să-mi ud picioarele.

Sămânţa trebuie plantată în pământ şi trebuie să moară înainte să crească şi să dea mai multă viaţă.  🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.