Lupta dintre teamă, eșec și credință

1 ian.

SONY DSC

 

Îmi dau seama, că am talent la scris ca broasca țestoasă la sărituri, dar nu-i nimic. Credința că pot ajuta, scriind despre ceea ce știu, a învins frica de a fi judecată în vreun fel. Și iată-mă, și în 2017, scriind, ceea ce cred eu, despre viață și despre provocările ei. 🙂

Prin teama de a încerca, îndoielile noastre ne trădează și ne fac să pierdem binele pe care adesea l-am putea obține.

William Shakespeare

Există întotdeauna o chemare, fiecare dintre noi o are, și există întotdeauna o teamă. Sau mai multe.

Atâta timp cât îți dorești să crești, și crești, teama nu va dispărea.

Nu va dispărea pentru că de fiecare dată când vrei să crești, asta înseamnă că vei păși spre noi provocări. Și de fiecare dată îți va fi teamă. E inutil să încerci să alungi teama, pentru că teama și creșterea sunt legate una de alta.

Dar cu credință, orice teamă poate fi depășită. Nu e vorba despre a învinge o teamă, de-a o face să dispară. Nu. Să acționezi cu credință înseamnă că, în ciuda fricilor tale, ai hotărât să îți urmezi visele.

Ai nevoie doar să decizi și să te pui pe treabă, cu credința că mai devreme sau mai târziu eforturile tale vor fi răsplătite.

Nu e ușor deloc să-ți schimbi viața. Nu vei face toate lucrurile perfect, nici pe departe, dar dacă ai spus Da chemării tale, urmează să crești, să înveți, de multe ori chiar din propriile greșeli.

Mulți zic că am curaj și-mi place să cred că chiar am, dar curajul care este neînsoțit de înțelepciune și discernământ poate fi opusul a ceea ce înseamnă o virtute. Oricum, e mai bine să ai curaj să trăiești așa cum îți dorești, decât să trăiești visând la ceea ce ar fi putut fi viața ta.

Dacă șutezi spre poartă, s-ar putea să ratezi. Cei mai buni jucători ratează două din trei lovituri. Dar dacă nu șutezi, nu vei cunoaște niciodată gloria de a fi înscris golul victoriei.

John Ortberg

De fiecare dată când riști și ieși din zona ta de confort, devii mai dispus să ieși și data viitoare.

Și, repet, nu pentru că frica ar fi dispărut, ea nu dispare niciodată, ci pentru că te obișnuiești cu ea, iar zona ta de confort se mărește.

De fiecare dată când încerci ceva nou, când vrei să crești, îți asumi și riscul de a da greș. Pentru că eșecul este o parte de neînlocuit a procesului de creștere și învățare.

Depinde de tine cum reacționezi în fața eșecului. Asta te modelează, de fapt, și nu eșecul în sine. 🙂

În noul an îți doresc, fix ceea ce-mi doresc și mie, să alegi ocaziile, nu garanțiile, să alegi provocările, nu siguranța, să alegi creșterea, nu zona de confort!

Să nu te mulțumești a privi de pe margine la propria ta viață, ci să participi: visând, riscând și realizând!

Să încetezi a mai aștepta ca viața să înceapă!

Viața este AICI și ACUM, și așteaptă ca tu să începi s-o trăiești! 🙂

2 thoughts on “Lupta dintre teamă, eșec și credință

  1. Este foarte bine cum faci apreciez tot ce împarti cu noi din cunoasterea ta,mereu sint obstacole tocmai pentru a ne provoca la a încerca mereu si mereu,asa ca din acel moment cind deja ai si încercat zic ..teama nu mai exista…indiferent de asteptarea rezultatului….acolo e lupta defapt in a face primul pas…succes. …

  2. Îți mulțumesc frumos, Marcela! Da, teama dispare, sau cel puțin nu mai este la fel de intensă, în momentul în care ceea ce faci a intrat în zona ta de confort( nu mai e ceva nou)…
    succes și ție, Marcela! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.