Dacă vrei o schimbare, implică-te!

19 dec.

 

 

Viața fiecăruia dintre noi se află în punctul în care se află acum datorită alegerilor și deciziilor noastre luate de-a lungul timpului.

Ceea ce este minunat însă, este faptul că dacă nu-ți place ceea ce vezi în viața ta, în orice moment poți începe să faci alte alegeri, să iei alte decizii în ceea ce privește viitorul tău. Poți porni într-o altă direcție și cu siguranță vei ajunge într-un alt loc decât locul în care ești acum.

Un rol hotărâtor îl are implicarea ta în a face lucrurile să se întâmple exact așa cum ți-ai dori.

Cu toții vrem mai mult în viață, asta e clar, dar nu toți suntem dispuși să ne implicăm și să acționăm. Vrem ca altcineva să facă pentru noi acel ceva, important, de altfel, doar pentru că noi nu știm cum se face.

Ideea este că nimeni nu poate mânca pentru tine, iar ție să-ți treacă foamea.

 

Ne propunem foarte multe în viață, dar când vine vorba să ne implicăm, este mai greu. Asta pentru că nu avem destulă voință. Voința duce la implicare, iar implicarea duce la rezultate. Nu există o altă cale.

Orice schimbare se produce în timp, în nici un caz peste noapte, dar dacă nu te implici personal, nimic nu se întâmplă. Nu te aștepta ca soluțiile să vină de la ceilalți și nici nu te gândi că-ți vor cădea de undeva din cer, fără ca ție să-ți pese.

E nevoie să treci peste teama de eșec sau orice alt fel de temeri ai avea și să acționezi, să te implici, așa cum știi tu în acest moment.

Nu e nevoie să fii pe o anumită treaptă pentru a face primul pas, pentru că nimeni nu a știut totul înainte de a începe să facă ceva.

E de-ajuns să știi ce vrei și să începi. Să faci primul pas. Vei descoperi pe parcurs că singura regulă, pentru ca totul să prindă contur iar tu să începi să trăiești viața pe care ți-o dorești, este aceea de a începe să te miști spre visul tău. Să te implici!

Să nu mai aștepți să facă alții pentru tine, doar pentru că ei știu mai bine. Nici ei n-au știut. Dar au învățat făcând, nu le-a venit nimic servit pe tavă.

Implicarea în atingerea scopului tău este chiar mai importantă decât scopul în sine. Iar cel mai bine putem vedea asta în rezultatele unui sportiv de performanță. Noi îi vedem rezultatele, care sunt spectaculoase acum, dar în spatele lor se află multe ore, zile, luni, ani, de pregătire intensă. Fără implicarea lui totală, nu ar fi fost posibile aceste rezultate fantastice.

Suferinţa are nevoie de implicare mentală şi emoţională din partea ta. Suferinţa presupune un consum mare de energie şi de timp. Suferinţa, ca să poată continua, trebuie întreţinută cu atenţia ta continuă. Suferinţa înseamnă un efort pe care îl depui în mod distructiv. Succesul înseamnă implicare mentală şi emoţională. Succesul se bazează pe timp, energie şi dedicare din partea ta. Succesul are nevoie de focalizarea atenţiei tale. Succesul presupune un efort constructiv. Eşti oare conştient de faptul că tu alegi în ce direcţie îţi investeşti resursele? Suferinţă sau succes, decizia îţi aparţine. În totalitate.

Ursula Yvonne Sandner

Implicarea te va face mai sigur pe tine, pentru că pune împreună sufletul tău și mintea ta. 🙂

Implicarea pur și simplu produce, este ceea ce te definește pe tine ca om.

Când accepţi un nivel mai scăzut de implicare personală, te îndrepţi către eşec.

Herbert Harris

Nu mai aștepta ca schimbarea să vină din partea celorlalți. Implică-te tu în schimbarea ta și vei fi surprins cum vei vedea schimbarea în tot ceea ce te înconjoară, la un moment dat.

Puterea e la tine și la tine a fost întotdeauna. Dar nu puterea de a-i schimba pe ceilalți, ci puterea de a te schimba pe tine și mediul în care trăiești.

Folosește-te de creativitate, nu de competitivitate, pentru că doar așa ceea ce vei obține va fi permanent!

Și încă ceva: Fii recunoscător!

Pentru ceea ce ai deja, dar și pentru ceea ce nu ai încă. Asta înseamnă să ai credință. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.