E păcat să vrei mai mult?

11 dec.

 

 

Aud foarte mulți oameni zicând că e bine să te mulțumești cu puțin, dar dacă putem avea mai mult, de ce să ne mulțumim cu puțin? Asta e întrebarea.
Este o diferență aici. Să fiu recunoscătoare pentru ceea ce am, da, dar de ce să nu vreau tot timpul mai mult?
Mai mult de la mine, mai mult de la viață.
Scopul vieții pe acest pământ este dezvoltarea și oricare dintre noi are dreptul de a atinge cel mai înalt nivel de dezvoltare.
Iar pentru a ne dezvolta corect, e nevoie să avem grijă de mintea noastră, de trup și de suflet. De ce aș crede că unul e mai puțin important decât celelalte?
Mai aud iarăși zicându-se că banii nu sunt importanți. Că dacă ai iubire sau sănătate, nu mai contează banii.
Din punctul meu de vedere, banii sunt foarte importanți, la fel ca sănătatea, la fel ca relațiile cu oamenii. Dar nu înțeleg de ce-ar trebui să le separăm, de ce ar fi un aspect al vieții mai important decât altul?
Nu mi se pare greșit să vrei abundență în viața ta. Ar fi anormal să NU îți dorești să trăiești în prosperitate.
Pentru că nu poți avea un trup împlinit și sănătos, fără mâncare bună, fără haine sau fără un adăpost.
Pe de altă parte, iubirea nu se poate exprima în sărăcie. Atunci când iubești, indiferent că e vorba de partenerul de viață, de copii sau părinți, cea mai mare fericire a ta este aceea de a dărui.
Omul care n-are ce dărui nu poate spune că e împlinit, chiar dacă iubește.
Eu mi-am dorit mereu mai mult și am și realizat de fiecare dată ceea ce mi-am propus. A fost ușor? Nu! Dar cu dorință, implicare și muncă se poate obține totul!
Ce te faci totuși, când ai un job bine plătit, dar nu-ți place ceea ce faci? Când simți că ai învățat tot ce se putea învăța de acolo. Când simți că te-ai oprit din a mai progresa, ai devenit un robot care face zilnic aceleași activități, iar și iar, la nesfârșit, doar pentru că la sfârșit de lună, o sumă importantă îi intră în cont.
E cazul meu, probabil ai înțeles. 🙂
Știi, când ai un vis mare, nu îl poți îndeplini din prima. Și o iei pas cu pas, înveți, schimbi activități, crești, și până la urmă ajungi unde îți dorești.
Am învățat, de curând, că trebuie să renunți la ceva pentru a avea altceva, că nu obținem întotdeauna ceea ce ne dorim, dar primim întotdeauna ceea ce alegem.
Ne spunea Cătălin, în cadrul unui program mentorat de el, că sunt schimburi care merită făcute. Și primul dintre ele îmi tot sună în minte de ceva timp.
Sunt eu dispusă să renunț astăzi la siguranța financiară, pentru un viitor potențial?
Hmmmmm…
De ce aș face asta?

Hmmmmm…
DAR DE CE NU AȘ FACE-O? 🙂

Ideea este că dacă îți dorești altceva, trebuie să renunți la ceva ce ai deja. Trebuie să închizi o ușă, pentru ca alta să ți se deschidă, nu-i așa?
Ce-am făcut?
Mi-am dat demisia de la job-ul care-mi aducea peste o mie de euro lunar și am început să pun CV-uri pentru un alt job, într-o altă țară. Am făcut-o cu încrederea totală că am făcut ceea ce era mai bine, cu certitudinea că am ieșit serios din zona de confort și că va fi al naibii de greu pentru o perioadă, dar cu zâmbetul pe buze și convingerea că nimic nu mă poate opri să am ceea ce îmi doresc.
Ce credeți că s-a întâmplat?
Într-o săptămână am avut mai multe interviuri, în limba engleză, le-am trecut pe toate și am putut să aleg din mai multe job-uri, pe cel care îmi convine acum, la început, când nu știu bine limba.
Cam așa stau lucrurile. Atunci când ceva nu te mulțumește, în viața ta, ieși și fă ceea ce-ți place. Și nu-mi spune că nu se poate, pentru că e doar o scuză. 🙂

Nu-ți mai pune limite!
Visează mare!
Treci la fapte!
”Trebuie să știi când se încheie o etapă din viața ta. Dacă te încăpățânezi să rămâi mai mult decât e necesar, pierzi bucuria de a trăi și sensul vieții.”
Paulo Coelho

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.