Mintea și stările. Să le îndrumăm bine!

4 dec.

 

 

Un lucru mi-e clar acum. Orice tip de comportament este rezultatul unei stări în care mă aflu.
Iar starea mi-o creez, de obicei, în funcție de ceea ce îmi reprezint mie însămi, despre lume, viață, fericire, iubire sau orice altceva.
Dacă îmi reprezint că lucrurile nu vor merge așa cum îmi doresc, cu siguranță că nici nu vor merge.
Dacă, în schimb, îmi reprezint lumea ca pe un loc unde pot obține rezultatele dorite, așa va fi. Se poate să nu reușesc de fiecare dată, pentru că se întâmplă ca, chiar fiind în cea mai productivă stare a mea, să nu am rezultatele așteptate, dar măcar am avut cea mai mare probabilitate de a avea un rezultat optim.
Atunci când intrăm într-o anumită stare, creierul nostru accesează mai multe posibilități de a reacționa. Aceste posibilități vor fi în funcție de ceea ce avem stocat în memorie, de modelele luate din lumea înconjurătoare.
Putem însă, ca în mod conștient, să schimbăm modul în care reacționăm la o anumită stare. O conștientizăm și încercăm să nu mai reacționăm așa cum reacționam de obicei. Iar dacă ne disciplinăm mintea și încercăm o astfel de reacție, care dă rezultate bune, acea reacție se stochează în memorie ca mod de a reacționa pe viitor.
Atunci când vrei să ai anumite rezultate, pe care alții le au deja, e important să iei modele de la acele persoane. Să afli ce anume i-a pus pe aceștia în starea care să le permită să treacă la fapte. Cum anume și-au reprezentat ei lumea? Ce imagini își proiectează în mintea lor?
Iar dacă tu reproduci acele mesaje în corpul tău, șansa de a obține rezultate asemănătoare este foarte mare.
Acesta este secretul modelării. 🙂
De asta, eu nu mă uit la televizor.
Prefer să mă expun la ceva ce-mi stimulează creativitatea: cărți, cursuri, evenimente, care știu că mă ajută să-mi schimb din convingerile limitative. Nu-i judec pe cei care se uită la televizor, dar îi sfătuiesc să aibă grijă cu ce își hrănesc mintea.
Învață să-ți îndrumi mintea și stările, în mod conștient, fără să le dai voie să fie influențate de mediul înconjurător.
Nu e ușor, dar este doar spre binele tău.
Concentrează-te pe ceea ce îți dorești, întotdeauna!

Canalizează-ți toată energia către lucrurile dorite, către ceea ce ai, nu către ceea ce nu vrei sau către ceea ce îți lipsește!
Pune-te în starea potrivită, pentru că stă în puterea ta!
Este cu adevărat puternic, cel care, în ciuda semnalelor externe din mediul înconjurător, continuă să-și reprezinte succesul în mintea lui. El acționează, nu reacționează.
Se păstrează în stare de productivitate și până la urmă ajunge la reușită.
Deci, dacă viața ta nu e așa cum ți-ai dori, schimbă-ți reprezentările interioare care te limitează. Schimbă-le în credința absolută că, orice ți-ai dori, este posibil!

Asta înseamnă, așa cum bine spune un prieten drag, să trăiești intenționat. 🙂

”Forța unei persoane care are o credință este egală cu forța a 99 de oameni care au doar interese.”
– John Stuart Mill

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.