Pentru a crește, petrece timp cu oameni mai deștepți ca tine

16 nov.

ocean-water1

 

 

Atunci când am luat viața, din nou, de la zero, din motive personale, mi-am zis că voi reuși, fie ce-o fi, să am ceea ce vreau, fără ajutorul nimănui.
Că voi învăța, voi face sacrificii, mă voi disciplina și voi reuși de una singură.
Înțelesesem că pentru A AVEA, trebuia mai întâi SĂ FIU. Iar eu NU ERAM, așa că trebuia SĂ DEVIN, prin eforturi susținute și multă, multă muncă. Încă sunt ”în lucru”. 🙂
Dar m-am înșelat într-o privință. Am fost atât de concentrată să dovedesc că eu pot, și pot fără ajutorul altcuiva, încât am uitat că sunt printre oameni, că nimeni nu poate reuși de unul singur. Că indiferent de situație, va trebui să comunic. Iar dacă nu știu, va trebui să învăț.

Am început să particip la evenimente, atunci când era posibil, dar imediat după, mă retrăgeam din nou sub carapace, eu și cărțile mele.
A trebuit să intru într-un grup MasterMind, pentru a-mi da seama care sunt punctele mele slabe, dar și punctele forte, unde mai am de lucru, ce anume mă sperie și de ce. Și cel mai important, am găsit persoane asemeni mie, care mi-au dat din valorile lor, care s-au deschis, așa cum am făcut și eu, și ne-am încurajat reciproc, pentru a crede în obiectivele noastre și a le realiza.

Pentru cei care nu știu ce este un grup MasterMind, Napoleon Hill îl definește în felul următor: “Un grup format din două sau mai multe persoane, care lucrează în perfectă armonie pentru atingerea unui scop precis definit.”

Am ales să scriu despre asta, pentru că m-a ajutat și mă ajută, într-un mod extraordinar, am făcut pași importanți într-un timp mult mai scurt, față de cât ar fi durat dacă nu mă alăturam unui astfel de grup.

Și o să vă povestesc despre cum m-a ”lovit” azi răspunsul la o întrebare pe care mi-o tot pun, de o lună și ceva, de când am văzut prima înregistrare a unei întâlniri, în grupul Mastermind.

Nici nu mi-aș fi dat seama de această problemă a mea, dacă nu aș fi urmărit înregistrările întâlnirilor de grup.
Întrebarea suna cam așa:

-Cum se face că reușesc să comunic într-un mod atât de ușor și fluent, într-o limbă străină, foarte aproape de nativ, iar când vine vorba să răspund la o întrebare care-mi este pusă în timpul sesiunii, nu reușesc să fiu coerentă, nu reușesc să duc o frază până la final, că încep o altă frază, mă repet și sunt într-o stare în care mintea mea se blochează pur și simplu?
Și azi, mergând pe stradă, fără să mă gândesc măcar la această întrebare, răspunsul a venit, fără ca măcar să mă anunțe. 🙂 M-a fulgerat!

Mintea mea mă lega, la fiecare întrebare pusă în timpul întâlnirilor, de momentul în care eram interogată la școală. Dar acum aveam o altă întrebare. De ce nu reușeam, nici când eram la școală, să spun ceea ce știam foarte bine înainte de lecție? Și cum se făcea că la lucrările de control luam note foarte mari?
Răspunsul m-a luminat pur și simplu.
Am o frică teribilă de a vorbi în fața uneia sau mai multor persoane, care stau atente la ceea ce spun eu!

Wow! Ce eliberator! Aveam o problemă pe care nici nu știam că o am. Pentru că nu o conștietizasem.
Și, acum că am găsit-o, cum fac să o să rezolv?

Păi cum altfel, decât făcând acel lucru de care mi-e frică? 🙂
Așa că o să fac un curs de vorbit în public și o să mă pun cât mai des în această situație. Simplu, nu?
Ce de întrebări și ce de răspunsuri, care vin în cascadă! 🙂

Așa se întâmplă când faci parte dintr-un astfel de grup. Găsești răspunsuri la întrebări pe care nici măcar nu ți le pusesei înainte. Prinzi aripi, pur și simplu!

Se spune că ești media oamenilor cu care te înconjori, iar dacă vrei să crești, trebuie să te înconjori de oameni care sunt mai buni decât tine, măcar într-un domeniu.
Caută să intri în astfel de grupuri, unde să existe oameni mai deștepți ca tine!
Caută să-ți îmbunătățesti comunicarea!
Caută să devii, în fiecare zi, mai mult decât ai fost ieri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.