Cum poți fi motivat tot timpul?

3 nov.

motivatie

 

Zece ani în urmă, nu credeam că pot fi o persoană pozitivă, că pot fi fericită pur și simplu, fără a avea motive exterioare pentru asta.
Trăiam exclusiv reactiv și nici prin minte nu-mi trecea că EU POT face ceva pentru a schimba modul în care se derulează viața mea. Nu mă implicam în nici un fel în a schimba ceea ce nu mă mulțumea, ci doar așteptam ca un miracol să se-ntâmple și viața mea să se schimbe.

”Majoritatea oamenilor care dau greș în atingerea visurilor lor o fac nu din lipsă de talent, ci din lipsă de implicare.”
-Zig Ziglar

Și ceva minunat s-a întâmplat. Am hotărât, și m-am și ținut de cuvânt, că atât cât îmi stă în putință, voi fi eu cea care va decide cum o să trăiesc. Nu vă închipuiți cât de eliberator poate să fie. 🙂

Avem atât de multe informații la dispoziție, putem afla răspunsul la orice întrebare, totul doar la un click distanță. Nu e minunat?

Ok, dar cum reușim să ne menținem motivați?

Există persoane care participă la o conferință sau la un workshop și la final se simt cu bateriile încărcate maxim, motivați și siguri că au înțeles, vor aplica și viața lor se va schimba peste noapte.
Dar ghici ce?
Peste o săptămână sau chiar mai puțin, se întorc la starea și obiceiurile de dinainte de eveniment. De ce oare?
Păi e simplu: motivația nu este permanentă! Așa cum nimic nu este permanent pe lumea asta. Faci duș azi și te aștepți să fii curat tot restul vieții? Nu! Dușul se face zilnic, în mod regulat.
Și atunci de ce cu motivația ar fi altfel? Deci, iată soluția.
În momentul în care, în mod conștient, citești cărți care te ajută și te motivează, participi la cursuri, evenimente și te instruiești permanent, motivația va fi permanentă. Simplu, nu? 🙂

Ei bine, îmi pare rău că nu am pilula magică, pe care tu să o iei și să devii motivat să faci ceea ce știi că este bine pentru tine.
Fără efortul tău zilnic, permanent și în mod conștient, nu poți crește.
Dar în momentul în care ai început, nimic nu te mai poate opri, pentru că nici măcar nu îți mai dorești să te întorci de unde ai plecat.

Începe cu pași mici și hotărăște că cea mai importantă persoană din viața ta, EȘTI TU! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.