Schimbând gândirea, îți schimbi viața

21 oct.

thank-you-1434501_1280

 

Cheia succesului este acțiunea. Dar pentru a acționa trebuie să cunoști direcția în care vrei să te îndrepți. Mulți dintre noi nu știu ce anume vor de la viață. În primul rând trebuie să ne alegem obiectivele principale și să le definim în scris pentru a avea un efect mai mare asupra gândirii noastre. Cu cât obiectivele sunt mai mari și mai clare, cu atât vom fi mai nerăbdători să le îndeplinim.

Oamenii de succes sunt dispuși să amâne gratificațiile și să facă sacrificii pe termen scurt, pentru a avea beneficii și recompense cu mult mai mari pe termen lung.

Băutul cafelei, cititul ziarului și socializarea pe Facebook sau cu colegii de serviciu, pot părea distractive și plăcute pe termen scurt, pe termen lung însă vor duce la rezultate slabe și frustrante.

Dacă o sarcină sau o activitate are consecințe pozitive, apucă-te imediat de ea. Încearcă să fii mereu concentrat, inițiind și finalizând acele sarcini care pot aduce schimbări majore în bine viitorului tău.

,,Începeți doar și mintea se va dezmorți; continuați și sarcina se va îndeplini!”
Goethe

Când preluăm controlul asupra vieții noastre și ne angajăm să ne schimbăm, trebuie să acceptăm responsabilitatea pentru tot ceea ce ni se întâmplă, în felul acesta câștigând multă putere.

Iar dacă vom renunța să mai emitem gânduri negative, întreaga lume va fi gata să ne ajute, iar în viața noastră vor apărea oportunități incredibile.

Orice gânduri cultivate cu perseverență( atăt cele bune cât și cele rele), generează rezultate similare asupra caracterului cât și asupra circumstanțelor exterioare. Iar corpul nostru este slujitorul minții noastre, astfel încât când gândurile minții sunt rele, corpul se afundă în degradare și boală. În schimb când gândurile minții sunt nobile, el întinerește pur și simplu, devine viguros și plin de grație.

Dacă dorești să îți regenerezi trupul, veghează asupra minții tale. Pentru că gândurile noastre sunt vii, înzestrate cu o nebănuită putere, iar dacă sunt cultivate și îngrijite cu atenție, înfloresc și dau cele mai sănătoase și frumoase roade.

E foarte greu, la început, să ai grijă de gândurile tale și să încerci să le întreții cât mai pure și înălțătoare. Iar rezultatele nu vor apărea de la o zi la alta. Și dacă circumstanțele actuale nu te satisfac, ai răbdare, pentru că ele nu vor rămâne neschimbate atâta timp cât tu cultivi un ideal către care aspiri. Nu poți evolua în interior, iar lumea exterioară să rămână neschimbată.

Viața noastră se modelează în jurul viziunii pe care o cultivăm în mintea noastră! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.