Începe de unde ești, dar începe!

12 iun.

landscape-1450672_1280Un lucru am învățat în ultimii ani și l-am învățat pe pielea mea: degeaba citești și știi, dacă nu aplici, nu se va întâmpla nici o minune. Nu e ușor, dar orice călătorie începe cu primul pas.

Am tot gândit cum să încep și despre ce ar trebui să scriu, dat fiind faptul că este primul meu articol, pe primul meu blog. 🙂
Oare unde începe procesul de creștere? Oare de unde ar fi mai bine să începi?

Eu zic așa:
Începe de acolo de unde ești! Doar să începi! Să faci primul pas și apoi următorul și următorul…
Să faci mici schimbări, chiar dacă pe moment nu ai nici un rezultat diferit, tu începi să plantezi semințe și e nevoie de timp pentru a vedea roadele.

,,Ceea ce este sub pământ creează roadele de deasupra pământului. Ceea ce este invizibil creează ceea ce este vizibil. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că, dacă doriți să schimbați fructele, mai întâi va trebui să schimbați rădăcinile. Dacă doriți să schimbați vizibilul, mai întâi trebuie să schimbați ceea ce este invizibil.”  -T.Harv Eker

Începe prin a fi atent la gândurile tale. Pentru că schimbările trebuiesc începute la nivel mental, în interior, altfel, orice ai face, mintea îți sabotează rezultatele și te aduce iar în starea de confort.
Mintea urăște schimbările și va încerca în fel și chip să te readucă în zona de confort. Depinde doar de tine să mărești această zonă.

În prima fază învață să-ți controlezi gândurile. Stai atent la ceea ce îți trece prin minte. Atunci când ai gânduri negative, conștientizează-le și schimbă-le în gânduri pozitive. Poți face asta!

Fericirea este o stare pe care o poți crea. Dacă tu nu crezi că ai avea motive să fii fericit, gândește-te la oamenii care s-au născut fără mâini, fără picioare, fără să poată vedea frumusețea acestei lumi, fără să poată auzi trilul păsărelelor. Eu cred că totul depinde de noi, de mentalitatea noastră, de interpretarea pe care o dăm fiecărei situații.

Atunci când ai momente de tristețe, de deprimare, fii recunoscător pentru ceea ce ai. Fii recunoscător pentru sănătatea ta, pentru copiii tăi, pentru casa pe care o ai sau pentru lucruri banale, cum ar fi un computer, internet, un job, pe care mulți, foarte mulți, nu le au. E o metodă extrem de utilă și funcționează tot timpul.

Cred că viața este mai frumoasă, chiar mai ușoară, atunci când ne amintim că nu suntem singuri pe acest pământ. Suntem împreună în această lume, toți avem ceva de dat, ca învățătură și ceva de învățat de la ceilalți.

Nu trebuie s-o cauți afară, fericirea este în interiorul tău! 🙂

8 thoughts on “Începe de unde ești, dar începe!

  1. Eu nu prea sunt fan bloguri, trebuie sa recunosc, dar mai intru, cand am timp. Un articol foarte bun, felicitari, Victoria, si multa bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.